18 apr. 2014

Potatis, Pizza, Påsk

Nu har vi bott i gäststugan i nästan 3 veckor och trivs mycket bra!  Bygget har tagit upp mycket tid och därför har det blivit mindre här på bloggen...

We have now lived in the guesthouse for almost 3 weeks and like it here a lot!  The construction project is taking up a lot of time, thus less time is devoted to the blog...

Sedan jag skrev sist, för 4 veckor sedan, har det hänt en hel del i det stora huset: nedervåningen har nu väggar putsade med hydrauliskt kalkbruk, skiffergolv och träullit akustik skivor som innertak, övervåningen har fått innerväggar med elkablar och linisolering, vitvaxad panel i taket och på innerväggarna, badrumsgolvet har nu golvvärmeslingor och har flytspacklats. Ute har vi gjutit en sula till muren vid terassen.

Lots has happened in the main house since the last blog post, almost 4 weeks ago: the downstairs walls are plastered with hydraulic lime plaster, slate floor and träullit acoustic boards in the ceiling, upstairs we now have walls with flax insulation and electrical cables, white waxed panel in the ceiling and on the walls, bathroom floor with floor heating and self-leveling concrete. Outside we have poured concrete for the foundation of a wall by the patio.

Nu tar vi en paus i byggandet och sätter potatis i jorden, njuter av lokalt vedugnsbakad pizza och firar påsk!

Now we take a break from the construction and plant the potato patch, enjoy locally baked pizza and celebrate Easter!

Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen potatis odling





Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen potatis odling




Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen potatis odling




Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen potatis odling




Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen potatis odling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar